Friday, July 29, 2022

Aziatische hoornaar

Het beestje komt eigenlijk uit Zuidoost-Azië maar is nu al meerdere jaren in Europa gespot. 1 day agoDe Aziatische hoornaar verspreidt zich razendsnel over Vlaanderen.


Asian Giant Hornet Queen Asian Giant Hornet Japanese Giant Hornet Giants

De Aziatische hoornaars planten zich razendsnel voort en palmen zeer grote gebieden in op korte tijd zegt Kevin Verbeek van het Vlaams.

. Aziatische hoornaar aangetroffen in Zelem. 20 hours agoDe Aziatisch hoornaar een exotische wespensoort verspreidt zich razendsnel ook bij ons. De Aziatische hoornaar verspreidt zich razendsnel over Vlaanderen.

Zo ziet de Aziatische hoornaar nuttige honingbijen als een lekker hapje en dringt hij soms bijenkasten binnen om daar grote schade aan te richten. Helaas is onze honingbij vaak het grote slachtoffer. De Aziatische hoornaar is een exotische wesp van een 3-tal centimeter groot en hoort niet thuis in Europa.

In 2004 raakte een bevruchte koningin verzeild in Frankrijk en op die manier neemt het insect de laatste jaren ook zijn intrek in België. Sinds kort bevindt deze hoornaar zich ook in Nederland. Dat is in de eerste plaats slecht nieuws voor bijen maar ook de mens kijkt maar beter uit weet René De Backer van het Vlaams Bijeninstituut.

In onze provincie alleen al zijn er dit jaar al 30 nesten verdelgd en daar maken experts zich zorgen om want de Aziatische hoornaars vormen een grote bedreiging voor onze inheemse bijen en bijgevolg voor onze biodiversiteit. Zo herken je de Aziatische hoornaar. De Aziatische hoornaar werd onlangs gespot in Scherpenheuvel-Zichem maar het nest was voorlopig nog onvindbaar.

De soort staat erom bekend dat ze honingbijenkasten volledig leeghalen. Ook in ons land melden steeds meer mensen dat ze een nest van. Eén enkele Aziatische hoornaar kan makkelijk een heel bijennest uitmoorden.

In tegenstelling tot de Europese hoornaar zien de bijen deze soort niet als vijand en vallen niet aan als ze hun nest benaderen. De exotische wespensoort verspreidt zich steeds sneller in alle Vlaamse provincies. Het aantal gevonden koninginnen van de Aziatische hoornaar is het voorbije jaar erg sterk toegenomen dat meldt het Instituut.

De Aziatische hoornaar zal de mens ongemoeid laten. Je mag de recente stijging gerust explosief noemen zegt Patrick Van Ende provinciaal coördinator voor Vespawatchers vrijwilligers die op zoek gaan naar nesten van Aziatische hoornaarsIn de provincie Antwerpen. 12 07 2022 VBI zomerwedstrijd 2022.

De Aziatische hoornaar Vespa velutina is een exotische wespensoort. 2 hours agoDe Aziatische hoornaar een uitheemse wespensoort die onder andere honingbijen opvreet is aan een stevige opmars bezig in Europa. 21 hours agoDe Aziatische hoornaar is bezig aan een stevige opmars.

Experts maken zich grote zorgen over die sterke stijging want de Aziatische hoornaar vormt een bedreiging voor inheemse bijen. Waar er vorig jaar 265 nesten geneutraliseerd werden kan dat dit jaar tot 500 oplopen als het aan dit tempo doorgaat zegt Kevin. 1 hour agoDe Aziatische hoornaar een uitheemse wespensoort die onder andere honingbijen opvreet is aan een stevige opmars bezig in Europa.

Hij voedt zich immers met insecten zoals wespen vlinders sprinkhanen vliegen en vlinders. Deze soort wordt dan. Deze exoot vormt namelijk een bedreiging voor ons ecosysteem.

Gisteren waren er maar liefst twintig nieuwe meldingen van nesten een record. 1 day agoDe Aziatische hoornaar is aan een snelle opmars bezig. Ook in ons land melden steeds meer mensen dat ze een nest van.

De Aziatische hoornaar een uitheemse wespensoort is razendsnel in opmars in Vlaanderen. Lees het volledige artikel via het ledenportaal. Aziatische hoornaar wesp De Aziatische hoornaar Vespa velutina is een invasieve exoot die vanuit Azië naar Europa gekomen is.

Het eerste nest in België werd in 2017 in Poperinge verwijderd. In September werd er nog een nest opgemerkt in Limburg. De Aziatische hoornoor is een uitheemse wesp die oorspronkelijk uit China komt.

In tegenstelling tot de Europese hoornaar Vespa crabro veroorzaakt de Aziatische hoornaar veel problemen in Europa. De Aziatische hoornaar komt niet zo veelvuldig voor in Nederland als de Europese versie en dat is maar goed ook. Het insect vormt een gevaar voor onze inheemse soorten met een bijzondere appetijt voor honingbijen.

De Aziatische hoornaar een exotische wespensoort verspreidt zich razendsnel over heel Vlaanderen. Waar er vorig jaar 265 nesten geneutraliseerd werden kan dat dit jaar tot vijfhonderd oplopen als het aan dit tempo doorgaat. Bedreiging voor onze diversiteit en fruitteelt.


Verschil Tussen Aziatische Hoornaar En Europese Hoornaar En Wat Als Je Een Nest In Je Tuin Vindt Aziatisch


Japanse Reuzenhoornaar Vespa Mandarinia Japonica Japanese Giant Hornet Asian Giant Hornet Deadly Animals


Hoornaar Insecten


Pin Em Vespa Velutina Vs Vespas


Pin By Xing On 形态解析 Insects Bee


Asian Hornets Japanese Giant Hornet Asian Giant Hornet Hornet


Hornet Hornet Insects Animals


Pin Op Garden Ideas


Asian Hornet Vespa Velutina Frelon Vespa Frelon Asiatique


Pin Op Dieren


Pin On Gezondheid


Pin On Global Warming And Green Energy


Hoornaar Wesp Foto S Wesp Insecten


Assembli Paper Wasp 3d Insect Wesp Vleugels Papier


Insecten Fotosite Insecten Dieren Libellen


Come Allontanare Vespe E Api Utilizzando Metodi Casalinghi Efficaci Sin Dal Primo Tentativo Seguendo I Consigli Della Nonna Get Rid Of Wasps Wasp Wasp Nest


Aziatische Hoornaar Is Gezien In Nederland Van Vroegevogels Insects Wasp Wasp Insect


Hoornaar Insecten


Aziatische Hoornaar Vespa Velutina Hoornaars Wesp Aziatisch

BERITA LENGKAP DI HALAMAN BERIKUTNYA

Halaman Berikutnya